Foredrag og frokost

Foredrag og frokost

med Tonja Rosenblad

Foredraget vil tage afsæt i mit arbejde med protestbroderiet som en form for forløsende protest mod den samfundsudvikling, vi lige nu er vidner til.

Protesten kommer til udtryk i mine minimalistiske værker, der for en stor dels vedkommende kredser om sproget og ordene i den offentlige debat, som jeg gengiver og fortolker i et stramt, grafisk udtryk. Nogle af mine visuelle kommentarer er humoristiske, andre er mere nøgterne, men alle er de båret af en stærk indignation. Samtidig bidrager broderiet til en form for ironisk sammenstød mellem den aktuelle vrede og det gammeldags, møjsommelige håndværk.

Det skaber i sig selv en kontrast mellem tradition og fornyelse, som jeg er optaget af, både når jeg broderer på papir, og når jeg parafraserer klassiske broderier på stof som f.eks. i klokkestrengen.

Med udgangspunkt i nogle af de samtidskunstnere, jeg er særligt optaget af, og som har inspireret mig til at gå i gang med broderiet, vil jeg præsentere et udvalg af værker med fokus på de forskellige materialer, jeg broderer på: fra de første forsøg på hørlærred til arbejdet med papir og tilbage igen til stof og tøj.

Foredraget finder sted på Café Kærlig fra kl. 13.30-14.15

Det koster 120,- inkl. foredrag og sandwich.

Køb billet her