PROTESTBRODERI

PROTESTBRODERI

med Tonja Rosenblad

Jeg bruger broderiet som et middel til at kommentere magthavernes ordbrug og andre mere eller mindre politiske forhold i det omgivende samfund. Broderiet har givet mig en stemme, og jeg oplever, at det er nemmere for mig at have en spids nål end en skarp tunge. For mig er det imidlertid vigtigt, at der en balance mellem form og indhold, og derfor bestræber jeg mig på at arbejde med et sikkert æstetisk udtryk.
På workshoppen vil jeg præsentere de teknikker, jeg bruger i mit arbejde med tekst på papir og stof. Jeg vil lave et par forslag til mindre værker, som deltagerne kan arbejde med, hvis de kommer uden ideer til tekst. Men først og fremmest vil jeg være behjælpelig med at få samlet en tekst til et grafisk velfungerende billede, hvis deltagerne kommer med egne tekstoplæg.
Protesttekster kan være alt fra politiske kommentarer, opfordringer eller påbud. Selv har jeg arbejdet med ”Sig nej”, ”SMYKKELOV/SMYKKEROV”, ”LEDERE UDEN ANSVAR” og meget, meget mere. Man kan sågar vælge en mere positiv tilgang á la ”Sig ja” eller ”PYT” – selv om det er ret atypisk for mig!
Jeg tager materialer med til at lave badges eller mindre billeder (på stof eller papir), men deltagerne er naturligvis også velkomne til at tage egne materialer med – tøj, gammelt broderi mm. Jeg forventer, at alle deltagere selv medbringer broderigarn (bomuld), nåle, saks. Der må beregnes 25 kr. til materialer.

 

Køb billet til d. 12. her