Udstillinger

Under festivalen kan man opleve to mindre broderi udstillinger, når Tonja Rosenblad, bedre kendt som protestbrodøsen, og Bettina Andersen viser nogle af deres værker frem.

Tonja Rosenblad
Tonja Rosenblad, gymnasielærer og selvudnævnt ”protestbrodøse”, arbejder med de ord, som hun mener er bygget op således, at de allerede i ordopbygningen har en bestemt ladning indbygget i ordet og er aktuel med den roste udstilling “EDDERBRODEREMIG”, som kan ses på Greve Museum.
Hun bruger broderiet som et middel til at kommentere magthavernes ordbrug og andre mere eller mindre politiske forhold i det omgivende samfund. Broderiet har givet hende en stemme, og hun oplever, at det er nemmere  at have en spids nål end en skarp tunge. For Tonja er det imidlertid vigtigt, at der en balance mellem form og indhold, og derfor bestræber hun sig på at arbejde med et sikkert æstetisk udtryk.

Tonja udstiller et lille udsnit af sine værker i Cafeen på RIBES VIKINGER lørdag kl. 12.00- 16.00 og søndag kl. 10 – 16.00.

Bettina Andersen
Bettina udstiller sit store fællesværk “Fred … for pokker I + II”, som er tilblevet i anledning af Verdensbroderidagen, som finder sted hvert år d. 30. juli. I 2018 og 2019 besluttede Bettina Andersen sig for at hun ville være med, og det med et stort fælles værk under temaet “Fred… for pokker”. Brodøsen har altså ikke skabt værket alene, men med hjælp fra mange brodøser fra hele norden. Nogle har broderet sammen med Bettina på hendes værksted, og andre hjemme hos sig selv. Nogle er garvede, nogle er nybegyndere. Måske der også er BrodeRibe gæster, der har været med!

Det store fællesværk “Fred… for pokker I + II” kan ses i Det Gamle Rådhus under hele festivalen.