Weis stue

Weis stue
Har givet en donation til BrodeRibe festivalen.

Velkommen til Weis Stue
– en af Danmarks ældste kroer

Weis stue er en af Danmarks smukkeste og bedst bevarede kroer, dateret tilbage til år 1600, beliggende i hjertet af Danmarks ældste by Ribe.

Weis stue i delt op i fire hyggelige lokaler hver med sit eget præg af husets historie. Skænkestuen byder på hollandske kakler, et smukt 700 år gammelt dåbsfad, et 400 år gammelt ur, samt en gammel bilæggerovn. Der er sågar et bord med en blykugle som er skudt igennem vinduet for 200 år siden. Stuen er indrettet med træborde og træstole/-bænke som er originalt fra 1704. Vagtstuen er dekoreret med morgenstjerner, som har stået her siden de gamle vægtere huserede i byen som datidens politi. De brugte stuen som opholdsrum om natten, hvor de ofte fik en dram eller to.

Huset rummer også 7 værelser til udlejning på 1 og 2 sal, her har du mulighed for at bo på et levende museum, med udsigt til Ribes smukke domkirke.

Vores køkken byder på traditionel dansk mad, vi udvælger nøje vores råvarer og sætter kvaliteten meget højt, blandt andet er vi kendt for at have byens bedste bøffer.

Weis Stue
v/Pia og Johnni Frederiksen
Torvet 2
6760 Ribe
+45 7542 0700
weis@weisstue.dk

http://www.weis-stue.dk